Барај, Регистрирај се, Најави се


Сите производи


Напредно пребарување

Ја заборавивте лозинката?
Го заборавивте корисничкото име?
Сеуште немате корисничка сметка? Регистрација

ПроизводителиКлима калкулатор PDF Печати Е-пошта
Калкулатор за климатизација на простории

Калкулаторот ќе ви помогне да ја одредите големината на климатизерот кој ви е потребен.

За да ја пресметате потребната големина на климатизерот кој одговара на вашата просторија, внесете ги параметрите за просторијата која треба да биде климатизирана и притиснете го копчето Пресметај.

Забелешка: за да ја пресметате површината на вашата просторија, помножете ја ширината на просторијата со нејзината должина.

Вашата куќа:  
Зграда/Куќа:
Колкава изолација имате?
Опис на просторијата:  
Просторија која ја климатизирате?
Висина на просторијата?
Прозорци во просторијата:
Поставеност на просторијата:
Број на надворешни ѕидови?
Површина на просторијата *: m2
 
Потребна моќност за ладење: kW btu
Потребна моќност за греење: kW btu
Инвертер: btu
   

**Пресметаните големини треба да се користат само како насока (предлог), за подетални информации контактирајте ги нашите продавачи