-11%
,

BOSCH TR7000 15/18 DESOB

Bosch

 • Јачина 15/18kW
 • Регулатор на моќноста : 15/18kW
  Енергетска класа А
 • Бучавост: 15 dB

21.990 ден 24.590 ден

Бренд

Моќност

15kw, 18kw

 • Опис:TR7000 15/18 DESOB е електронски проточен бојлер,
  ен.класа А од 15/18kW
  Работен притисок: 0.25 бари
  Регулатор на моќноста : 15 kW/18 kW
  -Ова заштедува трошоци на ел.енергија,со едноставно прилагодување на прекинувачот/слајдот на контролната електроника
  Годишна потрошувачка на енергија: 478 kWh
  Бучавост: 15 dB
  Kaпацитет на топла вода во минута: 9,9л/5,4 л/мин. (380С/600С)
  Прецизен избор на температура од 30°C до 60°C на LCD екран
  Заштеда на енергија до 30% во споредба со хидраулични прот.бојлери
  Можност за приклучување на солар
  Корисниците на соларни системи на тој начин се независни од сонцето, ветерот и времето
  CLICKFIX plus: брза,лесна и едноставна инсталација
  Сигурност:Заштита IP25,осигурач 32 А,-трофазно
  Доказ за безбедностa е загарантирана од страна на независен VDE-Prüfinstitut(институт)
  Напомена:Догревање oд солар до 55°C