, ,

Gorenje DA83IL/I

Gorenje
Availability:

Нема на залиха


  • Енергетска класа: А+++
  • Капацитет на сушење: 8 кг
  • 14 програми
  • Инвертер мотор (PowerDrive)

46.990 ден

Енергетска класа: A+++

А  Класа на ефикасност на кондензација

Боја: Бела боја

Инвертер мотор (PowerDrive)

WaveActive барабан

Капацитет на сушење: 1-8 kg

Двојно струење на воздухот (TwinAir)

Оветлување на барабанот: Да

Врата: 35 cm

Агол на отвoрање на вратата: 180 °

Реверзибилно движење на барабанот

Можност за директен одвод на кондензатот (AutoDrain)

Персонализирани подесувања на сите програми

Тип на дисплеј: ЛЕД дисплеј

Копчиња: Старт/Пауза

14 програми

програми: Програма за постелнина, волна, Кошули, микс, микс за пеглање, Освежување со јони (IonRefresh)

Одбирање на временското траење на сушењето (30, 60, 90 min): Во чекори

Освежување со јони (IonRefresh)

Поставување на новото на сушење

Систем против туткање

Одложен старт

Refresh функција (за освежување)

Начин на сушење

Исправување на влакната на ткаенината со помош на јонизатор (IonTech)

Звучен сигнал

Едноставна употреба

Едноставно чистење на филтерот

Сигнал за полн сад за кондензатот

Прикажување на преостанато време на сушење

Сензор на влажност

Заклучување – заштита за деца (CDP)

Барабан од не’рѓосувачки челик

Бучност: 65 dB(A)re1pW

Потрошувачка на енергија kWh/год.: 176,5 kWh

Херметички затворен апарат: Да

Тип на фреон: R134A

Потенцијал за глобално затоплување: 1430 GWP

Количество плин: 0,34 kg

Количина изразена во еквивалент CO2: 0,49 t

Производот содржи еколошки плин: Да

Димензии (ШxВxД): 60 × 85 × 62,5 cm

Димензии на амбалажата (ШxВxД): 64 × 91 × 69 cm

Нето тежина на апаратот: 51,1 kg

Бруто тежина на апаратот: 53,6 kg

Потрошувачка на електрична енергија во режим на мирување: 0,6 W

Приклучна моќ: 700 W

Осигурувач: 10 A

Бренд

Капацитет(kg)

8kg

Енергетска ефикасност

A+++