-6%
,

TOSHIBA SHORAI EDGE RAS-18J2KVSG-E / RAS-18J2AVSG-E

Toshiba

 • Енергетска класа (SEER/SCOP):A++ (7.80/4.60)
 • Макс. капацитет на ладење:6000  W
 • Макс. капацитет на греење:6500  W
 • Просечна моќност:5000/6000 W
 • Проток на воздух:990  m3

86.990 ден 92.990 ден

TOSHIBA SHORAI EDGE RAS-18J2KVSG-E
 • Енергетска класа (SEER/SCOP):A++ (7.80/4.60)
 • Максимален капацитет на ладење:6000  W
 • Максимален капацитет на греење:6500  W
 • Просечна моќност:5000/6000 W
 • Влезна моќност ладење:1420 W
 • Влезна моќност греење:1590 W
 • Проток на воздух:990  m3
 • Капацитет на одвлажнување:2  l/h
 • Ниво на бучава:31  db
 • Работна температура:од -15   до 46
 • Маса внатрешна единица:14  kg
 • Маса надворешна единица:34  kg
 • Препорачана површина:до 60 м2
 • Фреон:R32
 • Филтри:ultra pure филтер
 • Димензии надв. Единица:780 x 550 x 290 mm
 • Гаранција:3 години
 • Испорака:12 до 48 часа
Бренд

Боја

Бела

Моќност

5.5 kW

Енергетска ефикасност

A++