-7%
,

TOSHIBA SHORAI EDGE RAS-B16J2KVSG-E / RAS-16J2AVSG-E

Toshiba

 • Енергетска класа (SEER/SCOP):A++ (7.8/4.6)
 • Макс. капацитет на ладење:5300 W
 • Макс. капацитет на греење:6500 W
 • Просечна моќност:4600/5500 W
 • Влезна моќност ладење/греење:1350 W / 1520 W
 • Проток на воздух:768.00 m3
 • Работна температура:од -15   до 46
 • Препорачана површина:до 55 м2

74.990 ден 80.990 ден

TOSHIBA SHORAI EDGE RAS-B16J2KVSG-E / RAS-16J2AVSG-E
 • Енергетска класа (SEER/SCOP):A++ (7.8/4.6)
 • Макс. капацитет на ладење:5300 W
 • Макс. капацитет на греење:6500 W
 • Просечна моќност:4600/5500 W
 • Влезна моќност ладење:1350 W
 • Влезна моќност греење:1520 W
 • Проток на воздух:768.00 m3
 • Капацитет на одвлажнување:1.50 l/h
 • Ниво на бучава:26.00 db
 • Работна температура:од -15   до 46
 • Маса внатрешна единица:10 kg
 • Маса надворешна единица:38 kg
 • Препорачана површина:до 55 м2
 • Фреон:R32
 • Филтри:iaq филтер систем
 • Димензии надв. Единица:780 x 550 x 290 mm
 • Гаранција:3 години
Бренд

Боја

Бела

Енергетска ефикасност

A++

Моќност

5.5 kW