, ,

ALFA PLAM 70 FAVORIT

Alfa Plam

Капаците:7 kW
Димензии на рерна:700 x 600 x 850 mm
Пречник на димен отвор:120мм
Волумен на загревање:117 m3
Површина на загревање:45 m2
Тежина 110 / 127 kg

40.290 ден

Бренд

Моќност

7kw

Страна

,

-челична плоча за готвење, постои можност да се потргне плочата и темелно да се исчисти
-можност за готвење на целата површина на плочата
-рамномерно печење во рерната
-специален клуч за отварање на вратата на ложиштето во случај на загревање на рачката
-ложитето е обложено со заменливи шамотни плочи, кои акумулираат топлина и ја зголемваат температурата на согорувањето
-регулаторот за снабдување со примарен воздух на вратата на пепелникот
-регулаторот за снабдување со секундарен воздух на внатрешната страна на вратата на ложиштето
-снабдувањето со секундарен воздух обезбедува почисто согорување, односно догорување на предходно непотполно согорени производи
-двојно стакло на вратата на рерната, со вграден термометар
-две положби на вратата на рерната:
1.врата на рерната отворена – поголема емисија на топлина за загревање на просторијата
2.вратата на рерната затворена – помала емисија на топлина во просторијата
-отвор за чистење на внатрешноста на шпоретот
-две положби на решетката во ложиштето за функционирање на шпоретот во лето и зима
-фиока за горивото се наоѓа во долниот дел на шпоретот
-можност за повеќе начини на поврзување кон оџакот: странично, одозгора и од задната страна