,

ALFA PLAM COMMO 15 kW

Alfa Plam

 • Печка за централно греење
 • Површина на загревање:58-96 m2
 • Димензии: 520 x 570 x 1010 mm
 • Капацитет на резервоарот за пелет: 25kg

106.090 ден

Бренд

Моќност

15kw

 • Капацитет: 15 kW (13 kW+2 kW)
 • Димензии: 520 x 570 x 1010 mm
 • Пречник на димен отвор:80 mm
 • Потрошувачка на пелети мин/макс:1,2/3,5kg/h
 • Максимално време на работа со полн резервоар:21h
 • Капацитет на резервоарот за пелет: 25kg
 • Капацитет на котел: 32l
 • Волумен на загревање:150/250 m3
 • Површина на загревање: 58-96 m2
 • Тежина: 181/223 kg
 • Степен на искористеност: 92.1 %
 • Енергетска класа A+
 • Бои: црвена, црна, крем

-обвивката и вратата на ложиштето изградени од квалитетен лим и заштитена со боја и лак отпорен на високи температури

-големо, керамичко стакло на вратата на ложиштето отпорно на 700°Cи видлив пламен кој допоплнително внесува топлина во Вашиот дом

-ложиштето создадено од специјален гус,а котелот од наменски котловски лим

-неделно програмирање на работатат на шпоретот

-можност за работа на печката во 5нивоа на моќност

-можност за управување со далечински управувач

-компонентитенеопходни за функционирање на системот на греење се фабрички вградени во производот

-вградени сигурносени термостати

-системи за чистење кои дополнително го олеснуваат одржувањето на печката и овозможуваат  веродостојно функционирање

-можност за загревање на санитарна вода (во бојлер) и приклучување на систем за подно греење