-8%
,

Metalac desan MB PKD 80 R

Metalac

Волумен: 80 l
Начин на монтажа ; вертикалено на зид
Приклучна моќност: 2000 W

11.490 ден 12.490 ден

Бренд

Волумен на бојлер

80l

MB КОМБИНИРАНИТЕ бојлери имаат вграден изменувач на топлина во цевките, кој овозможува комбинирање на електричниот и другиот извор на енергија (конкретно систем на централно греење) за добивање топла вода. Имено, водата од надворешниот систем минува низ изменувачот во облик на спирала, кој ја загрева водата во бојлерот. Во овој бојлер вграден е и електричен греач кој е во функција кога не се користи изменувачот на топлина.
Комбинираните бојлери се произведуваат во 2 варијанти – за лева (ознака PKL), односно десна монтажа , со зафатнини од 80 и 120 литри.

Карактеристики:
• Вграден изменувач на топлина од емајлирани/челични цевки
• Универзален носач
• Сигурносен вентил
• Достапни во варијанти со внатрешна и надворешна регулација на температурата на водата
• Mg анода за заштита на казанот од корозија
• Полиуретанска изолација