-6%
,

Metalac emajliran praktik 80 l

Metalac

Волумен: 80 l
Начин на монтажа ; вертикалено на зид
Приклучна моќност: 2000 W

8.490 ден 8.990 ден

Бренд

Волумен на бојлер

80l

• MB PRAKTIK е линија акумулациони бојлери со емајлиран казан. Современо се дизајнирани и изработени по сите важечки техничко-технолошки стандарди, што обезбедува висок степен на сигурност и безбедност при работа.
• PRAKTIK бојлерите се подеднакво погодни за вградување во високи и ниски простории.
• Надворешниот регулатор овозможува регулирање на температурата на загревање на водата на 3 нивоа. На тој начин употребата на бојлерот може да се прилагоди на моменталните потреби на потрошувачот.
• Казанот е од челичен лим заштитен со водоотпорен емајл, кој се смета за најпогоден за внатрешна антикорозивна заштита.
• Топлотната изолација од полиуретан обезбедува губитоците на топлина да бидат минимални, односно потрошувачката на електрична енергија да биде рационална.
• Универзалниот носач овозможува едноставна монтажа во случај на замена на бојлерот, со што се избегнува правењето непотребни дупки по ѕидовите во бањата.
• Во секој акумулационен бојлер е вградена Mg анода, која обезбедува заштита на казанот од корозија.