-7%
,

VIVAX ACP-14COFM40AERIs (Надворешна единица)

Vivax

  • Максимален број на надворешни единици: 2
  • Енергетска класа (SEER/SCOP):A++ (6.8/4.1)
  • Макс. капацитет на ладење:4982 W
  • Макс. капацитет на греење:4982 W
  • Просечна моќност:4103/4396 W

42.990 ден 45.990 ден

VIVAX ACP-14COFM40AERI Производот е само надворешна единица и не е самостоен, односно мора се комбинира со соодветни внатрешни единици.

VIVAX ACP-14COFM40AERIs R32 е надворешна единица за мулти сплит со номинален капацитет од 4,4 kW. Специјалната 3D инвертер технологија обезбедува најдобри перформанси, а во исто време овозможува значителна заштеда на енергија. Уредот има компресорски и кондензаторски грејачи кои спречуваат ниски перформанси и на тој начин обезбедуваат непречено функционирање на внатрешната единица во режим на греење. Ново дизајнираните кола за течноста за ладење користат подобрена технологија на зрачење за ефикасно ладење и за разменувачи на топлина и електронски кутии. Таквата технологија е пет пати поефикасна во пренос на топлина од конвенционалната технологија, што значително ги подобрува перформансите на единицата при високи температури на околината.

Клима уредот VIVAX ACP-14COFM40AERIs R32 е надворешна единица на која е можно да се поврзат најмногу две внатрешни единици кога не е доволно да има само еден уред во просторијата. Опциите на внатрешните единици се ѕид, касета, канал, под и под-таван, во зависност од вашите преференции и потреби. Уредот има компресорски и кондензаторски грејачи кои спречуваат ниски перформанси и на тој начин обезбедуваат непречено функционирање на внатрешната единица во режим на греење. Функцијата за заштеда на енергија му помага на уредот да обезбеди доволно енергија за ладење без да мора да работи со полн капацитет. Долготрајниот квалитет е обезбеден со петгодишна гаранција и употреба на гас R32, кој е поефикасен и побезбеден за работа и за животната средина. Сето тоа во енергетска класа А++ при ладење и А+ во греење.

Номинален капацитет за ладење (kW) 4,1
Минимален капацитет за ладење (kW) 1,55
Максимален капацитет за ладење (kW) 4,98
Енергетска класа на ладење A++
SEER коефициент 6,8
Работна област за време на ладењето -15 °C ≤ T ≤ 50 °C
Проценето оптоварување за ладење (W) 4100
Номинална влезна моќност за ладење (W) 1270
Номинален капацитет за греење (kW) 4,4
Минимален капацитет за греење (kW) 1,61
Максимален капацитет за греење (kW) 4,98
Енергетска класа за греење A+
SCOP коефициент 4,1
Работна површина за време на загревањето (W) -20 °C ≤ T ≤ 24 °C
Проценето оптоварување за греење (W) 3700
Номинална влезна грејна моќност (W) 1185
Ладилно средство R32
Бучава (Db(A)) – VJ ≤ 56
Јачина на звук во стандардни услови (dB) – VJ ≤ 65
Растојание на заградите (мм) 514
Димензии на уредот (мм) – VJ 800 x 333 x 554
Димензии на пакетот (мм) – VJ 915 x 370 x 615
Нето / Бруто тежина (kg) – VJ 31,6/34,7
Функции
Дијаметар на цевката за течна фаза 1/4″
Дијаметар на цевката за гасна фаза 3/8″
Макс. должина на цевката (m) 40
Макс. висинска разлика (m) 15/10
Должина на претходно натоварена цевка (m) 15
Надополнување на медиумот за ладење (g/m) (Должина на инсталација до секој UJ x 15 g / m) – 15
Тип на уред Надворешна единица за мулти сплит систем
Гарантен период (месеци) 60
Бренд

Моќност

4 kW

Енергетска ефикасност

A++