,

VIVAX ACP-42COFM123AERIs (Надворешна единица)

Vivax

  • Максимален број на внатрешни единици: 5
  • Енергетска класа (SEER/SCOP):A++ (6.1/3.8)
  • Капацитет на ладење:12310W
  • Капацитет на греење:12310 W
  • Влезна моќност ладење:3315 W
  • Влезна моќност греење:3810 W
  • Работна температура:од -20   до 50 

124.990 ден

Vivax ACP-42COFM123AERIS R32 – Производот е само надворешна единица и не е самостоен, односно мора се комбинира со соодветни внатрешни единици.

Клима уредот VIVAX ACP-42COFM123AERIs R32 е надворешна единица за мулти сплит со номинален капацитет од 12,31 kW. Специјалната 3D инвертер технологија обезбедува најдобри перформанси, а во исто време овозможува значителна заштеда на енергија. Уредот има компресорски и кондензаторски грејачи кои спречуваат ниски перформанси и на тој начин обезбедуваат непречено функционирање на внатрешната единица во режим на греење. Ново дизајнираните кола за течноста за ладење користат подобрена технологија на зрачење за ефикасно ладење и за разменувачи на топлина и електронски кутии. Таквата технологија е пет пати поефикасна во пренос на топлина од конвенционалната технологија, што значително ги подобрува перформансите на единицата при високи температури на околината.

Клима уредот VIVAX ACP-42COFM123AERIs R32 е надворешна единица на која може да се поврзат најмногу пет внатрешни единици кога не е доволно да имате само еден уред во просторијата. Опциите на внатрешните единици се ѕид, касета, канал, под и под-таван, во зависност од вашите преференции и потреби. Уредот има компресорски и кондензаторски грејачи кои спречуваат ниски перформанси и на тој начин обезбедуваат непречено функционирање на внатрешната единица во режим на греење. Функцијата за заштеда на енергија му помага на уредот да обезбеди доволно енергија за ладење без да мора да работи со полн капацитет. Долготрајниот квалитет е обезбеден со петгодишна гаранција и употреба на гас R32, кој е поефикасен и побезбеден за работа и за животната средина. Сето тоа во енергетска класа А++ при ладење и А+ во греење.

Номинален капацитет за ладење (kW) 12,31
Минимален капацитет за ладење (kW) 3,17
Максимален капацитет за ладење (kW) 12,31
Енергетска класа на ладење A++
SEER коефициент 6,1
Работна област за време на ладењето -15 °C ≤ T ≤ 50 °C
Проценето оптоварување за ладење (W) 12300
Номинална влезна моќност за ладење (W) 3810
Номинален капацитет за греење (kW) 12,31
Минимален капацитет за греење (kW) 3,37
Максимален капацитет за греење (kW) 12,31
Енергетска класа за греење A+
SCOP коефициент 3,8
Работна површина за време на загревањето (W) -20 °C ≤ T ≤ 24 °C
Проценето оптоварување за греење (W) 9500
Номинална влезна грејна моќност (W) 3315
Ладилно средство R32
Бучава (Db(A)) – VJ ≤ 64
Јачина на звук во стандардни услови (dB) – VJ ≤ 70
Растојание на заградите (мм) 673
Димензии на уредот (мм) – VJ 946 x 410 x 810
Димензии на пакетот (мм) – VJ 1090 x 500 x 875
Нето / Бруто тежина (kg) – VJ 73,3/80,4
Функции
Дијаметар на цевката за течна фаза 5″ x 1/4″
Дијаметар на цевката за гасна фаза 4 x 3/8″ + 1 x 1/2″
Макс. должина на цевката (m) 80
Макс. висинска разлика (m) 15/10
Должина на претходно натоварена цевка (m) 37,5
Надополнување на медиумот за ладење (g/m) (Должина на инсталација до секој UJ x 37,5 g / m) – 37,5
Тип на уред Надворешна единица за мулти сплит систем
Гарантен период (месеци) 60
Бренд

Моќност

12 kW

Енергетска ефикасност

A++