-8%
,

STIEBEL ELTRON PHB 18

Stiebel Eltron

 • Јачина 18kw
 • Греење со систем на голи жици
 • Едноставна и брза монтажа
 • Степен на заштита од прскање

17.490 ден 18.990 ден

 • Хидраулично управуван проточен бојлер за добивање на релативно константна температура на водата
 • Моќност 18 kw
 • 2 Степени на сила- се менуваат мануелно со копчето. ( Со менување на степенот на сила може да се редуцира греењето на бојлерот за 2/3 од вкупната сила, -потреба во летниот период поради помалиот проток на водата и повисоката влезна температура на водата, овозможува заштеда на енергија)
 • 4 можни степени на подесување на капацитетот : 2 степени со рачно бирање на дугмето за регулација и 2 степена со штелување на притисокот ( од страна на сервисер). При рачниот избор на опција за помал степен на сила, позиција : •        се вклучува 1/3 капацитет при помал притисок или 2/3 сила при пуштање на поголем притисок , додека при избор на поголема сила позиција : •• се вклучува 1/2 капацитет при низок притисок а цела сила при повисок притисок)
 • Греење со систем на голи жици погоден и за мека како и за тврда вода, затворен систем
 • “Splashproof”функција за инсталација во туш кабина и над када
 • Опсег на постигната температура од 30 °C до 60 °C (по пат на мешање со ладна вода)
 • За едно или повеке кориснички места
 • Класа на енергетска ефикасност А, штеди енергија
 • Годишна потрошувачка на сила кв/ч 483
 • Коефициент на енергетска ефикасност 39%
 • Бучност 15 dB
 • Номинален притисок на вода : 1 MPa/ 10 bar
 • Проток на вода 9,9  l/min
 • Максимална влезна температура 25 °C
 • Степен на заштита од прскање на водата IP 25
 • Едноставна и брза монтажа
 • Волтажа : 3/PE ~ 400 V
 • Приклучок на вода : G ½
 • Осигурачи : 32 A
 • Димензии (ВхШхД) : 485x226x93 (mm)
 • Тежина 3.6 kg
Бренд

Моќност

18kw

 • Хидраулично управуван проточен бојлер за добивање на релативно константна температура на водата
 • Моќност 21 kw
 • 2 Степени на сила- се менуваат мануелно со копчето. ( Со менување на степенот на сила може да се редуцира греењето на бојлерот за 2/3 од вкупната сила, -потреба во летниот период поради помалиот проток на водата и повисоката влезна температура на водата, овозможува заштеда на енергија)
 • 4 можни степени на подесување на капацитетот : 2 степени со рачно бирање на дугмето за регулација и 2 степена со штелување на притисокот ( од страна на сервисер). При рачниот избор на опција за помал степен на сила, позиција : •        се вклучува 1/3 капацитет при помал притисок или 2/3 сила при пуштање на поголем притисок , додека при избор на поголема сила позиција : •• се вклучува 1/2 капацитет при низок притисок а цела сила при повисок притисок)
 • Греење со систем на голи жици погоден и за мека како и за тврда вода, затворен систем
 • “Splashproof”функција за инсталација во туш кабина и над када
 • Опсег на постигната температура од 30 °C до 60 °C (по пат на мешање со ладна вода)
 • За едно или повеке кориснички места
 • Класа на енергетска ефикасност А, штеди енергија
 • Годишна потрошувачка на сила кв/ч 483
 • Коефициент на енергетска ефикасност 39%
 • Бучност 15 dB
 • Номинален притисок на вода : 1 MPa/ 10 bar
 • Проток на вода 11,6  l/min
 • Максимална влезна температура 25 °C
 • Степен на заштита од прскање на водата IP 25
 • Едноставна и брза монтажа
 • Волтажа : 3/PE ~ 400 V
 • Приклучок на вода : G ½
 • Осигурачи : 32 A
 • Димензии (ВхШхД) : 485x226x93 (mm)
 • Тежина 3.6 kg