-5%
,

STIEBEL ELTRON PHB 24

Stiebel Eltron

 • Јачина 24 кв
 • Греење со систем на голи жици
 • Едноставна и брза монтажа
 • Степен на заштита од прскање

 

17.990 ден 18.990 ден

 • Хидраулично управуван проточен бојлер за добивање на релативно константна температура на водата
 • Моќност 24 kw
 • 2 Степени на сила- се менуваат мануелно со копчето. На тој начин може да се редуцира греењето на бојлерот за 2/3 од вкупната сила, потребно во летниот период поради помалиот проток на водата и повисоката влезна температура на водата што овозможува заштеда на енергија.
 • 4 можни степени на подесување на капацитетот : 2 со рачно бирање на дугмето за регулација и 2 со штелување на притисокот ( од страна на сервисер). При рачниот избор на опција за помал степен на сила, позиција : • се вклучува 1/3 капацитет при помал притисок или 2/3 сила при пуштање на поголем притисок , додека при избор на позиција : •• се вклучува 1/2 капацитет при низок притисок а цела сила при повисок притисок.
 • Греење со систем на голи жици погоден и за мека како и за тврда вода, затворен систем
 • “Splashproof”функција за инсталација во туш кабина и над када
 • Опсег на постигната температура од 30 °C до 60 °C (по пат на мешање со ладна вода)
 • За едно или повеке кориснички места
 • Класа на енергетска ефикасност А
 • Годишна потрошувачка на сила кв/ч 483
 • Коефициент на енергетска ефикасност 39%
 • Бучност 15 dB
 • Номинален притисок на вода : 1 MPa/ 10 bar
 • Проток на вода 12,5  l/min
 • Максимална влезна температура 25 °C
 • Степен на заштита од прскање на водата IP 25
 • Едноставна и брза монтажа
 • Волтажа : 3/PE ~ 400 V
 • Приклучок на вода : G ½
 • Осигурачи : 35 A
 • Димензии (ВхШхД) : 485x226x93 (mm)
 • Тежина 3.6 kg
Бренд

Моќност

24kw