-22%
, ,

GORENJE WD2A854ADS

Gorenje

 • Енергетска класа: A
 • Капацитет за перење: 8 kg
 • Капацитет на сушење: 5 кг
 • Број на вртежи на центрифугата: 1.400 rpm
 • Инвертер PowerDrive мотор

28.990 ден 36.990 ден

 • Енергетска класа: A
 • Ефект на цедење: B
 • Капацитет за перење: 8 kg
 • Капацитет на сушење: 5 кг
 • Инвертер PowerDrive мотор
 • Број на вртежи на центрифугата: 1.400 rpm
 • Капацитет за перење: 8 kg
 • Капацитет на сушење: 5 кг
 • Полнење: Врата на предната страна
 • Волумен на барабанот: 54 l
 • Агол на отвoрање на вратата: 138 °
 • Тип на дисплеј: ЛЕД дисплеј
 • Регулирање на температурата
 • Ладно перење: Копче
 • Звучен сигнал
 • 15 програми
 • Основни програми: Памук, Синтетика, Волна, Чистење на барабанот
 • Специјални програми: Програма против алергии (AllergyCare) /
 • QuickWash 15 мин.
 • Предперење
 • Регулирање на температурата
 • Функција пареа
 • SteamTech третман со пареа
 • Пумпа СТОП
 • Звучен сигнал
 • Електричен
 • Заштита од прелевање
 • Заклучување – заштита за деца (CDP)
 • Годишна потрошувачка на вода: 11.800 l
 • Потрошувачка на вода: 59 l
 • Потрошувачка на вода (перење+сушење): 86 l
 • Потрошувачка на електрична енергија (перење+сушење): 3,15 kWh
 • Потрошувачка на електрична енергија kWh/год.: 162 kWh
 • Ниво на бучност при перење: 56 dB(A)re1pW
 • Бучност: 63 dB(A)re1pW
 • Ниво на бучност при центрифугирање: 74 dB(A)re1pW
 • Потрошувачка на електрична енергија по циклус: 0,81 kWh
 • Димензии (ШxВxД): 60 × 85 × 54 cm
 • Димензии на амбалажата (ШxВxД): 65 × 88 × 56 cm
 • Нето тежина на апаратот: 60 kg
 • Бруто тежина на апаратот: 63 kg
 • Приклучна моќ: 1.750 W
 • Осигурувач: 10 A
Брзина на центрифуга

1400

Бренд

Инвертер мотор

Да

Капацитет(kg)

8 kg

Енергетска ефикасност

A

Енергетска класа: A
Ефект на цедење: B
Капацитет за перење: 10 kg
Капацитет на сушење: 1-6 kg

Инвертер PowerDrive мотор

Број на вртежи на центрифугата: 1.400 rpm

Капацитет за перење: 10 kg

Капацитет на сушење: 1-6 kg

Полнење: Врата на предната страна

Волумен на барабанот: 66 l

Агол на отвoрање на вратата: 140 °

Ладна вода

Тип на дисплеј: ЛЕД дисплеј

Регулирање на температурата

Ладно перење: Копче

Звучен сигнал

15 програми

Основни програми: Памук, Волна, Микс програма

Специјални програми: Програма против алергии (AllergyCare) / Кошули

Брзо сушење

Предперење

Можност за перење без центрифуга

Регулирање на температурата

Одложен старт

Брзо сушење

SteamTech третман со пареа

Пумпа СТОП

Звучен сигнал

Електричен

Заштита од прелевање

Заклучување – заштита за деца (CDP)

Заклучување на врата: Електронско

Када од Carbotech

Годишна потрошувачка на вода: 8.600 l

Потрошувачка на вода: 43 l

Потрошувачка на енергија kWh/год.: 172 kWh

Ниво на бучност при перење: 56 dB(A)re1pW

Бучност: 63 dB(A)re1pW

Ниво на бучност при центрифугирање: 63 dB(A)re1pW

Потрошувачка на струја по циклус: 0,86 kWh

Димензии (ШxВxД): 59,5 × 84,5 × 61 cm

Димензии на амбалажата (ШxВxД): 66 × 88,5 × 67 cm

Нето тежина на апаратот: 70 kg

Бруто тежина на апаратот: 73 kg

Приклучна моќ: 1.800 W

Осигурувач: 10 A